Fenix Glas BV

Demodag, glasbewerkings technieken

Hilvarenbeek, vrijdag 28 juni 2019
In de ochtend zijn er demonstraties van 10.30 tot 12.30 uur.  Deze worden in de middag herhaald van 13.30 tot 15.30 uur. 

Verschillende glasstructuren van Lamberts
 Namens Glashütte Lamberts (Duitsland) is Christian Baierl aanwezig. Hij neemt mee een presentatie van alle verschillende structuren (blank) glas die Lamberts aanbied. Denk o.a. Restauro,Neu Antiek, Echt Antiek, Goethe, Kathedraal, craqueled, Danziger, zonder bellen met rietslag, etc.

Autocutter - verbeterde uitvoering
 Met enige trots presenteren wij de verbeterde autocutter - ook wel bekend als slieter - waarmee je tot op een tiende van een millimeter nauwkeurig het glas kunt snijden. Een instrument dat zichzelf snel terugbetaalt omdat je nooit meer afwijkingen hebt.
Productietijden worden korter en er belandt minder glas in de afvalbak!

Morton snij-systeem
 Ben je bekend met dit systeem voor glas snijden? Zo niet, dan wordt het hoog tijd om het eens te testen. Snel en nauwkeurig grotere aantallen van dezelfde vormen glas snijden! Probeer het zelf uit op 28 juni.

Glasapliqué met Silgel (2 componenten siliconenverlijmingen) 
Het gebruik van een UV-bestendige, flexibele gietsilicone (Silgel) voor verlijming van vlakke glasdelen. Deze techniek kennen we onder de naam appliqué, als we het hebben over verlijmingsprojecten met mooie gekleurde stukken glas op een blanke basis. Maar ook voor het monteren van bijvoorbeeld gefused glas is dit een schitterende en hoogwaardige manier van verlijmen. Bestand tegen zon, regen en vorst.

PIGMENTEN VOOR GLASFUSING
Met de BF-serie glasverven kun je prachtige effecten creëren tijdens het versmelten van glas. Kijk verder dan de standaard gekleurde glasplaten en bepaal zelf je kleuren en patronen. Ontdek nieuwe mogelijkheden met deze poeders. Het is niet alleen mooi maar ook uniek en héél voordelig!

PENSELEN EN KWASTEN
Uitleg over het gebruik van de verschillende soorten kwasten en penselen bij het traditioneel brandschilderen. Wij geven u graag advies over daskwasten, marterkwasten, letterzetters, slepers, tamponeerkwasten etc.

NIEUWE VLAKSLIJP-MACHINE
Een machine voor vlakslijpen en polijsten is duur, zo weten de meesten wel. Maar wij kunnen je nu een nieuwe machine van Ø 60 cm laten zien die écht een heel stuk vriendelijker is geprijsd, zonder in te leveren op kwaliteit. Alleen op 28 juni live demonstratie, door Frank van den Ham!

STILLEMANS LOOD UIT CANADA
De Canadese fabriek Cascade heeft eerder dit jaar de Belgische loodfabrikant Stillemans overgenomen en de productie naar Canada verplaatst. De Fenix Demo-Dag is de eerste gelegenheid om het nieuwe Stillemans lood zelf te bekijken en te testen, de eerste samples van de nieuwe productie liggen dan voor u op tafel. Heeft u na de zomer grotere hoeveelheden lood nodig? Kom dan met ons de mogelijkheden bespreken voor extra voordelig dropshipment.

BOEK PRESENTATIE OVENGEVORMD GLAS
Frank van den Ham heeft een boek gepubliceerd waarin hij 17 glasfusing projecten van hoog niveau uitlegt. Dit how to do it boek staat vol met foto’s, duidelijke uitleg, stookschema’s, etc. Frank zal een presentatie geven van circa 20-30 minuten over dit how to do it boek en de projecten uit het boek. We zullen tientallen fusingobjecten van Frank exposeren waaronder diverse exemplaren uit het boek. Tijdens deze dag is er ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen aan Frank. Dit boek is zowel in het Nederlands als het Engels te koop.  Meer info boekpresentatie.

Digitale strokensnijder
We hebben weer een nieuwe zending van de  DigiCutter binnen gekregen, dit kwaliteitsproduct is in Nederland gemaakt door onze eigen "Ome Jan". We gaan de digitale strokensnijder niet demonstreren, wel prepareren we de snijtafel zodat u dit stuk kwaliteitsgereedschap zelf kunt uit proberen en beoordelen. 

 

 Stel uw vragen aan Ellen Prinse (auteur: Glasfusing Handboek)

Stel uw vragen aan Anja van Aalen (glasappliqué & brandschilderen)

Stel uw vragen aan Frank van den Ham (auteur: Oven gevormd Glas)

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Met medewerking van:

Ellen Prinse

Anja van Aalen

Frank van den Ham

Bezoek de Demodag

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma


28

juni

vrijdag

 • 10:30 uur

  Ochtendprogramma met doorlopend demonstraties. Om 12.00 uur boekpresentatie Frank van den Ham

 • 12:30 uur

  Pauze

 • 13:30 uur

  Middagprogramma met doorlopend demonstraties. Om 15.00 uur boekpresentatie Frank van den Ham

 • 15:30 uur

  Meet and greet

Location


Fenix Glas

 • van der Heijdenstraat 1 
 • 5081 CW  Hilvarenbeek
 • Nederland
 • Ochtend:  10.30 tot 12.30 uur
 • of
 • Middag:  13.30 tot 15.00 uur

Boek presentatie

Slijpen en polijsten

Aboneer je op de Fenix Nieuwsbrief

Laat hier je emailadres achter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de branche. 

Fenix Glas BV

 • Van der Heijdenstraat 1
  5081 CW  Hilvarenbeek (NL)
  Tel: +31 (0)13 590 90 37
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  K.v.K.: 61140430
  IBAN: NL 60 ABNA 0469 2571 56
  BTW nr: NL854225808B01
  Algemene Voorwaarden

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Webshop

09.00 - 17.00
09.00 - 17.00
09.00 - 17.00
09.00 - 17.00
09.00 - 17.00
11.00 - 13.00
Gesloten
24/7

All rights reserved Fenix Glas BV 2019

Privacy & cookiestatement